maandag 5 mei 2014

Lucebert in het Groninger Museum

Als Vrede is eten met muziek gerestaureerd is, kan iedereen de volle glorie van dit schilderij komen bewonderen in het Groninger Museum. Dat zal waarschijnlijk eind augustus zijn. Dan zal er waarschijnlijk (de plannen zijn nog in wording) een mooie happening plaatsvinden voor het schilderij: de start van de Zomer Jazz Fietstoer! ( http://www.zjft.nl). Als u de website aanklikt, ziet u gelijk het hart van Vrede is eten met muziek, de gitarist van het combo en de centrale figuur in het schilderij. De knappe grafisch ontwerper Pieter Malfiet (http://pietermalfliet.tumblr.com) heeft een klein draaitje gegeven aan deze figuur, zodat hij ons recht voor de ogen staat! Deze afbeelding zal de poster zijn van de ZJFT, super!

De proloog van dit landelijk bekende evenement gekoppeld aan 'ons' schilderij, het kan niet beter! De datum is (onder enig voorbehoud) 29 augustus. Flex Bent Braam, (Michiel Braam c.s.) zullen dan optreden. De volgende dag, zaterdag 30 augustus, kan iedereen vooral per fiets over ons mooie Hogeland van jazzconcert naar jazzconcert fietsen, van oeroud kerkje naar oeroud kerkje.

Ik zeg: Gauw een weekendje Groningen boeken!
En weer: Leve het Groninger Museum!






1 opmerking:

Stichting Forma Aktua Pinakotheek zei

"Lucebert had een gave voor....." Wat een gewauwel nou weer. Ja, misschien is het wel waar (of misschien ook niet) maar dit soort facebook achtige slijmballerij schrijf je toch niet op? Dat doe je toch niet? En dan dat "verticale dimensie" Hier is de dominee aan het woord die ons nog even een boodschap wil meegeven.