zondag 4 mei 2014

Het gaat gebeuren!

Het plok is over: Lucebert's wandschildering Vrede is eten met muziek gaat gerestaureerd worden!
De bijdrage van het Roode Weeshuisfonds en de praktische steun van het Groninger Museum waren de laatste zetjes in de goede richting. Wat er nog aan (klein) financieel tekort is, wordt opgebracht door de eigenaar, de Openbaar Onderwijs Groep Groningen.
De restauratoren Marjan de Visser (http://www.restauratieatelier.com), Susan Smelt en Josien van der Werf staan in de startblokken. Op 28 mei verhuist het werk naar de plek waar het gerestaureerd zal worden, onder begeleiding van Marjan en Caspar Martens, Hoofd Collecties van het Groninger Museum.
Team RedLucebert is enorm blij…want het was wel dubbeltjes en kwartjes bijeen schrapen uit allerlei hoeken (afgezien van het CBK Groningen en het Roode Weeshuisfonds en enkele fantastische particulieren).
Straks hoeft Lucebert niet meer gered te worden…en het is natuurlijk helemaal niet waar dat zijn werk gered moet worden! Dat werk staat als een (beetje rare) bloesemboom in de eeuwigheid! Nou ja, Lucebert zelf zou vinden dat de Apocalyps toch wel een kans maakte om alles uit te vegen. Maar de kreet was een goede oproep ten strijde. Waar we nu afscheid van nemen. Met een citaat van Lucebert, dat gaat over Dolores Hawkins, een beroemde jazz- en hiphopzangeres. We gebruiken zijn regels nu om onze tevredenheid over de stand van zaken te uiten!

'jawel jawel ik hemel je op
hallo hallo hoera hoera'
(uit: Van de afgrond en de luchtmens)

Geen opmerkingen: