donderdag 29 november 2012

Wat gaat er gebeuren?



Professor Van Os bekijkt de schade

In de aula

Plannen ontstaan en krijgen vorm. Afgelopen week was er een bijzonder inspirerend overleg met het Groninger Museum, met Andreas Blühm en Mariëtta Jansen, en met professor Henk van Os en zoon Pieter. Er zal onderzocht worden of we i.s.m. het Museum een Crowdfunding kunnen uitvoeren. Bij deze vorm van Fondsenwerving gaat het om donaties via internet. We praten we daarover met een deskundige.

We kregen goede tips over de wervingsfolder die binnenkort de deur uit zal gaan. Binnenkort zal die aan dit blog gekoppeld zijn als link.

Ook via de site van de school (zie bij links) zal een banner+link komen te staan waar iedereen goed kan zien waar het geld precies heen moet.
Misschien kan de wandschildering enige tijd in het Groninger Museum tentoongesteld worden, mogelijk in verband met de restauratiewerkzaamheden! Dat zou natuurlijk Geweldig zijn voor het genereren van bekendheid voor het schilderij. Dat is ook een vorm van bescherming.
Van Henk van Os kregen we namen van fondsen en mensen die ons zouden kunnen helpen.
Vader en zoon bezochten de school en zagen de wandschildering. Van Os wees erop hoe knap Lucebert heeft geschilderd: zowel van dichtbij als van veraf is alles goed te zien, een kwestie van bijzonder perspectief. Zijn quote voor onze fondsenwerving:


Kunst geeft levensvreugde en zeker dit werk van Lucebert!


Ook zijn we van plan binnenkort met onze lezing over Lucebert en dit werk op pad te gaan. Geïnteresseerde donateurs willen we graag lering ende vermaak bieden met ons mooie verhaal. We gaan dit waarschijnlijk het eerst doen voor de Vrienden van het Groninger Museum!

Tot slot de visie van Professor Barend van Heusden:

Luceberts schilderij is 'oer' van kracht en schoonheid, en van een intrigerende vreemdheid. Maar we hoeven er niet eens voor naar een grot, ergens ver weg in Zuid-Frankrijk. Het ding is nota bene gewoon in Groningen! En dat zouden we laten vergaan? Ondenkbaar.





Geen opmerkingen: