vrijdag 28 december 2012

Vroeger en nu. 1985: samenwerking met de Gasunie.




Toen Lucebert het grote werk naar Groningen kwam brengen in september 1985, organiseerde de kunstcommissie van de school een enome happening. Alle leerlingen werden aan het dichten en schilderen gezet en de hele school was van top tot teen behangen met hun vaak spetterende en originele werk. 
We organiseerden een tentoonstelling over Lucebert en kregen medewerking van bijzondere partners: de Gasunie (die in zijn kunstcollectie belangrijk werk van Lucebert heeft) en het Letterkundig Museum te Den Haag, dat ons manuscripten en fotomateriaal uitleende. De Gasunie bracht schilderijen bij elkaar van particulieren en uit de eigen collectie en gaf ons vitrines te leen. Het handenarbeidlokaal werd een museale ruimte! Veel buurtbewoners, ouders en stadgenoten kwamen kijken. Er was een extra slot op deur en ramen geplaatst en leraren speelden voor suppoost...niet te geloven dat dat kon, zo zonder infrarood bewaking of camera’s. 
We genoten van de vergaderingen op de Gasunie: de aanpak stond in 10 minuten vast en in de 20 minuten daarna werden de taken verdeeld, met tijdpad erbij. Dat gaat in het onderwijs echt anders, toen ook al...
Op de foto boven zie je de oud-rector drs. E.J. Hazekamp in gesprek met de secretaris van de kunstcie. van de Gasunie, Chris de Boer.
Op de andere foto bewondert een moeder de tentoonstelling.
We gaan weer contact zoeken met de Gasunie, d.w.z. Gas Terra!



Geen opmerkingen: