vrijdag 10 februari 2012

Contact met Museum en restaurateur

Mevrouw Marietta Jansen (conservator Moderne kunst Groninger Museum) was zo vriendelijk ons te helpen aan een restaurateur: mevrouw Marjan de Visser (http://www.restauratieatelier.com/dutch.htm).

Via het hoofd collecties, Kasper Martens, kregen wij haar telefoonnummer en de mededeling dat ze 16 februari a.s. de school zal bezoeken en het schilderij aan een eerste onderzoek zal onderwerpen.

Wij zijn reuze benieuwd!

1 opmerking:

restauratieatelier zei

mijn plan is om eerst de basisregistratie: van de gebruikte materialen, maten, data ed op een rij te zetten. Daarna zal ik het hele werk bekijken, foto's maken en de condities van de materialen opnemen. Daaruit volgt een conditierapportage waarin de staat van het werk zal worden beschreven in woord en beeld.
Tijdens mijn bezoek zal ik ook testen uitvoeren met betrekking op het vuil en de laklaag die tijdens een voorgaande restauratie is toegevoegd. ik voer mijn testen huit met behulop van de MCP http://cool.conservation-us.org/byauth/stavroudis/mcp/, meer daarover op mijn blog:http://restauratieatelierschilderijen1.blogspot.com/2011/09/modular-cleaning-program-mcp-lecture-by.html. Voorafgaand aan mijn komst naar Groningen ga ik nog bij het letterkundig museum in Den Haag kijken naar een andere wandschildering van Lucebert, en hoop ik info te krijgen van de vorige restaurator over de gebruikte middelen.

Ik ben zeer benieuwd wat ik allemaal ga zien en beleven. tot volgende week