vrijdag 27 december 2013

Stand van de stad, 22 december 2013

Team RedLucebert mocht eventjes optreden in de Groningse DWWD, maar leuker: De stand van de stad. Natuurlijk hadden we liever een diepteinterview willen doen over het schilderij, de achtergronden, de geschiedenis etc., maar dat wil niet in 3 minuten.

We konden er wel op wijzen dat er in de kosmos maar twee plekken zijn waar je zulke grote en mooie Luceberts kunt zien als in Den Haag (Letterkundig Museum) (ja, verdikke, zij hebben de allergrootste) en in Groningen! Die van ons  (Melisseweg 2, Groningen) is toch zeker zo mooi! Met helderder kleuren en meer humor!

'Van ons' betekent hier 'van de gemeenschap', ten eerste van de school, maar ook van Groningen en Nederland…want het werk is aangeschaft met gemeenschapsgeld in 1985 (1%-regeling, d.w.z. 1% van de bouwkosten werd besteed aan de aanschaf van kunst). Dus ga er eens heen, meld je even bij de conciërge en ga kijken! Het werk is ook van jou (de gemeenschap) en het hangt in een openbaar gebouw. Je ziet dan gelijk een leuke school in bedrijf.

We verkochten ook nog wat kaarten, die trouwens ALTIJD leuk zijn om te versturen.
Als je toch eens door de Sint Jansstraat fietst, kun je altijd naast nummer 11 (het gebouw naast de school) bij het secretariaat (gerund door de voortreffelijke Hettie Kroon) kaarten gaan kopen! 10€ voor 3 mapjes, d.w.z. 15 prachtkaarten! Maar het kan ook via de website www.redlucebert.nl en je kunt ook bij de oudere blogpost kijken.


Geen opmerkingen: